Obavijesti i oglasi

TRAŽI SE VJENČANI PRSTEN

U četvrtak 17. kolovoza u moru u blizini restorana "Ribarska kućica" izgubljen je vjenčani prsten. Angažirali smo i ronioca sa detektorom metala, ali bezuspješno. Ako je netko našao prsten, molim da se javi na moju e mail adresu This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Prsten je kombinacija bijelog i žutog zlata sa ugraviranim imenom i datumom:

"IVAN 6.8.17"

Unaprijed hvala, Ivan Brnić


*************************


alt


PONEDJELJKOM, SRIJEDOM I PETKOM:

NA AKCIJI VIŠE ARTIKALA


SRIJEDA, 23. kolovoza samo na Račiću:

Ghee maslac 160 g 40,00 kn (stara cijena 57,20 kn)

Svježi sir  16,10 kn (22,90 kn)

Bucino salatno ulje 30,80 kn (44,00 kn)

Graševina Tandera 43,50 kn (62,10 kn)


**************************************

alt


PISMO DVD-a BOL: MOLBA ZA POMOĆ

Poštovani mještani Bola, poštovani gospodarstvenici, poštovani poslovni partneri i prijatelji Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bol“

Ovim putem namjera nam je upoznati javnost s neodgodivim potrebama Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bol“, a koje su od izričitog značaja, prvenstveno za mjesno stanovništvo, a zatim i za sve koji u Bolu obitavaju, bilo iz turističkih ili drugih razloga, te potaknuti javnost na promišljanje o odluci o donaciji novčanih sredstava.

Neodgodive potrebe zbog kojih se Društvo odlučilo obratiti javnosti jesu:

1.    izgradnja vatrogasnog doma,
2.    nabava navalnog vatrogasnog vozila te
3.    nabava namjenske opreme.

Novčana sredstva koja DVD „Bol“ raspolaže na godišnjem nivou nisu ni blizu dostatna za predviđene i nužno potrebne aktivnosti kojim bi se osigurala adekvatna protupožarna zaštita kao i sav ostali,javnosti već poznat,angažman koje Društvo krajnjim naporima pruža u ovoj zajednici.


1. Izgradnja vatrogasnog doma
Adekvatni vatrogasni dom kao osnovni preduvjet ostvarenja efikasne protupožarne zaštite i vatrogastva, ali i mjesto okupljanja i drugih udruga i organizacija koje egzistiraju u Bolu prijeka je potreban mjesta. Građevinska dozvola za njegovu izgradnju istječe u travnju 2018. godine i, ukoliko se do tog roka ne započne s predviđenim radovima, za produženje valjanosti postojeće dozvole ili ishođenje nove biti će potrebno ponovno uložiti novčana sredstva i određeno vrijeme. Postojeći objekt u kojem  Društvo djeluje od osnutka 1995. godine(stara i derutna drvena baraka iz 70-ih godina prošlog stoljeća)ispod su razine koju zahtijeva ova djelatnost i ispod razine Bola kao poznate turističke destinacije, što je i bio poticaj za pokretanje planiranja izgradnje jednog cjelovitog i za Bol današnjeg doba neophodnog infrastrukturnog objekta.


2. Nabava navalnog vatrogasnog vozila
Kako bi se pružila djelotvorna i za Bol neophodna protupožarna zaštita, postojeće stanje voznog parka Društva ne zadovoljava: vozila su stara u prosjeku 30 godina (najstarije navalno vatrogasno vozilo staro je 42 godine) i potrebni su prečesti popravci što je, u konačnici, vrlo teško zbog nedostatka rezervnih dijelova, a iziskuje i znatna novčana sredstva.


3. Nabava namjenske opreme i materijalno-tehničkih sredstava
Dobrovoljno vatrogastvo ne podrazumijeva samo angažman nekolicine ljudi i posjedovanje vatrogasne cisterne već podrazumijeva i potrebu osposobljavanja i usavršavanja dobrovoljnih vatrogasaca, posjedovanje osobne i skupne  opreme i materijalno tehničkih sredstava kojima se osigurava pravovremena i učinkovita intervencija vatrogasne postrojbe bez obzira o kakvoj se intervenciji radi (vatrogasnoj, tehničkoj ili nekoj drugoj ). Ispravnost vozila, nabava nove opreme, atestiranje postojeće opreme, njezino održavanje kao i održavanje prostora u kojem egzistiramo iziskuje znatna novčana sredstva.


Za izgradnju vatrogasnog doma sukladno projektnoj dokumentaciji i za nabavku novog navalnog vatrogasnog vozila potreban nam je je iznos od najmanje 11.000.000 kuna.
Sukladno gore navedenome svaka donacija u navedene svrhe bila bi više nego dobrodošla, transparentnost istih, kako u smislu objave primitaka novca, tako i u smislu objave u što bi se sredstva iz istih ulagala, bila bi zajamčena.
Apelirajući na osviještenost javnosti o potrebama za navedenim, ljubazno molimo Vaše donacije u kolikim god iznosima bile (a svaka je, i najmanja, dobrodošla). Ukoliko po gore navedenom postoje ikakve nejasnoće, budite slobodni obratiti se Društvu za objašnjenje prethodno iznesenih težnji.

S poštovanjem,
Goran Jekić, predsjednik DVD-a Bol

Broj računa za donacije: HR7023300031100108714


alt


Portal boljani.info u potpunosti podržava i pozdravlja ovu akciju u nadi da će se mnogi Boljani i prijatelji Bola odazvati pozivu i pomoći prema svojim mogućnostima. Mi ćemo u posebnoj rubrici objavljivati uplate odnosno imena pravnih i fizičkih osoba koje su uplatili.

**************************************************