Arhiv 2012. / VII.

Broj objavljenih vijesti u srpnju 2012. godine: 29

alt


"GRAFFITI NA GRADELE"

U srijedu (1. kolovoza) u 18 sati grupa mladih iz Bola, a prema najavama organizatora, pridružit će im se vršnjaci iz Splita, Zagreba i Sarajeva, organiziraju festival urbane kulture "Graffiti na gradele". Oni će na zidu nekadašnje Tvornice sardine, a sada dječjeg igrališta kod restorana "Mlin", iscrtavati graffitima betonsku površinu. Sve će to biti popračeno glazbom uz hranu i piće, a cilj im je probuditi mlade iz svakodnevnog mrtvila i apatije, a pritom učiniti nešto za lijepši izgled okoliša u kojem borave oni najmlađi (dječje igralište).


********************


alt


BRACIERA U SUPERFINALU

Bolska klapa Braciera nastupit će večeras (subota 28. srpnja) u superfinalu 46. festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Oni su to osigurali nakon završne večeri koja je bila na programu u petak. Osim Braciere pjevat će još četiri muške, tri ženske i dvije mješovite klape.

**********

Posljednje večeri u Omišu, uz TV prijenos, uručene su nagrade najboljima. Braciera je dobila Brončani štit, III. nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva. Pobjednik superfinala je klapa Bunari iz Vodica.

U gledalištu su TV kamere pokazale ministra u Vladi RH Arsena Bauka, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, dok je bolski načelnik Tihomir Marinković uručio nagradu najboljim debitantima. (J.E.)


********************


alt


GDJE ĆE KNJIŽNICA I URED TZ?

Na vijećničko pitanje što je učinjeno po zahtjevu za proširenje prostora potrebnog za rad knjižnice, načelnik ih je obavijestio kako to pitanje postaje mnogo kompleksnije jer je Zlatni rat d.d. zatražio pismenim putem oslobađanje prostora u zgradi na rivi od stvari i osoba do 31. prosinca 2012. godine. Iako se u službenom zapisniku sa sjednice Općinskog vijeća ne spominje i ured Turističke zajednice, saznajemo da se traži potpuno iseljenje iz cijele zgrade.

Gdje će se, nakon 31. prosinca, preseliti "osobe i stvari"?

Zlatni rat zgradu smatra svojom imovinom i naplaćuje najamninu od TZ i knjižnice. Ali je i činjenica da se sudski, oko vlasništva objekta, spore Zlatni rat d.d. i Općina Bol. (J.E.)


********************


alt


VEČERNJI LIST: BOL JE PRVA PRATILJA

Tajni reporter Večernjeg lista u ovogodišnjoj inspekciji na Jadranu posjetio je i Bol. Njegova je ocjena, kako piše u Večernjem listu 25. srpnja - 84 boda, a to znači da je nakon 11 ocjenjenih turističkih mjesta na drugom mjestu, dva boda manje od trenutno vodećeg Dubrovnika. Manje bodova od Bola dobili su Split, Hvar, Makarska, Cavtat, Vis, Korčula, Brela, Tučepi ...

Maksimalno, 10 bodova, Bol je dobio za: urednost, izgled mjesta, čistoću i zaštitu okoliša, zatim za smještaj u hotelima i kampovima, te za urednost i opremljenost plaža, ali i za opći dojam i gostoljubivost. Najmanje bodova, svega 4, Bol je dobio za zabavni život. Posebno je pohvaljena konoba "Mendula", a zamjerka je što neki restorani ne primaju kartice.

Hoće li Bol zadržati drugo mjesto znati će se nakon što turističke patrole obiđe još 19 mjesta. Prošle godine Bol, Hvar, Korčula i Dubrovnik osvojili su maksimalni broj bodova, ali je titula najboljega pripala Hvaru. (J.E.)


********************


alt


TURNIR BALOTAŠA U MURVICI

I ove se godine organizira turnir u balotama u Murvici, a početak je najavljen za utorak 31. srpnja u 18 sati. Prijave za sudjelovanje na turniru primaju se do ponedjeljka u 20 sati. Svaka momčad uz prijavu mora uplatiti po 150 kuna. (J.E.)


********************


alt


LJETNI NEVERINI

Posljednja tri dana vrijeme je nestabilno, ali se može kupati i - sunčati. Tek pokoji neverin pokvari odmor, ali se u "Pumparali" jede pod suncobranima, a i oni mlađi imaju rješenje za šetnju po kiši. Temperatura zraka u srijedu (25. srpnja) bila je u 14 sati 29, a mora 23 stupnja. Za četvrtak meteorolozi najavljuju pretežno sunčano uz malu vjerojatnost lokalnih neverina. (J.E.)


********************


alt


KALENDAR S POVODOM

Dobivanje Plave zastave i 10 godina rada komunalnog poduzeća "Grabov rat", povod je izdavanja stolnog kalendara za 6 mjeseci 2012. i cijelu 2013. godinu. Osim 18 mjeseci, kalendar (17x19 cm) ima i tri predlista na kojima su podaci o Plavoj zastavi, koncesionaru (Grabov rat d.o.o.) i karakteristikama ove jedinstvene plaže na svijetu. Lijepo je imati ovaj kalendar i zbog 21 fotografije snimljene na Zlatnom ratu u raznim periodima tijekom godine. Kalendar se za sada prodaje na Info pultu, na plaži, po cijeni od 30 kn. (J.E.)


********************


alt


NA KUPANJE BURI USPRKOS

Ovo je snimak plaže Zlatni rat načinjen u ponedjeljak 23. rujna u 14.15 sati. Bura je u slabljenju, a temperatura zraka je 32 stupnja, jednako kao u Splitu i Hvaru. U drugim dijelovima Hrvatske vrijeme nije povoljno za turiste. Na Sjevernom Jadranu ima teškoća u trajektnom prometu, a zatvoren je dio autoceste prema moru. U Zagrebu je izmjereno u 14 sati 23 stupnja, na Crnom Lugu 19, u Gospiću 17, u Karlovcu 21, na Zavižanu tek 7 stupnjeva ... Temperatura mora je 24. (J.E.)


********************


alt


KATAMARAN ZVAN ČEŽNJA

Uzaludno su u nedjelju i ponedjeljak ujutro, 22. i 23. srpnja, putnici čekali katamaran da ih preveze do Splita. Umjesto iz Jelse trebao je doći iz Staroga grada, ali je zbog bure direktno otplovio za Split. Istina, u nedjelju je katamaran došao u Bol u 17.10 iz Splita, ali je prenoći u Starom gradu.

Putnici su, normalno, bili nezadovoljni, ali se ne treba uvijek ljutiti na "Jadroliniju". U pitanju je sigurnost plovila i putnika. Međutim, nepobitna je činjenica da ovaj tip katamarana nije za naše uvijete plovidbe, barem ne od Splita prema Bolu i Jelsi.

U ponedjeljak u 11.30 služba informacija "Jadrolinije" obavještavala je da će se tek u 13 sati znati hoće li katamaran taj dan u 16 sati isploviti iz Splita za Bol. (J.E.)

Jadrolinija je u 13 sati objavila da će dozvoliti ukrcaj putnika katamaranom u 16 sati za Bol.


*******************


alt


KAKVOĆA MORA NA ZLATNOM RATU: IZVRSNO

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije tri je puta ovoga ljeta uzimao uzorke mora na plaži Zlatni rat (12. i 26. lipnja te 10. srpnja). Sva su ispitivanja pokazala da je kakvoća mora  - izvrsna. Svaki put su uzeta po dva uzorka, s istočne i zapadne strane plaže, a pokazatelji na crijevne enterokoke su dva puta bili "0", tri puta "3" i samo jednom "14", a granica za "izvrsno" je manje od "60". Na ispitivanje Eascherichia coli dobivene su sljedeće vrijednosti: jedan put "0", dva puta "2", po jedan put "3","4" i "12". Granica izvrsnosti je manje od "100".

Rezultati ispitivanja mora objavljuju se i na velikom informativnom panou na istočnom prilazu plaži Zlatni rat. (J.E.)


********************


alt


PREZENTACIJA I IZLOŽBA NERE NEJAŠMIĆ

Programom Bolskog lita predviđena je u ponedjeljak 23. srpnja video prezentacija i izložba projekta pod nazivom Ispreplitanje urbane i prirodne scenografije otoka Brača. Projekt autorice Nere Nejašmić nastao je kao rezultat dvaju diplomskih radova na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu (Studij arhitekture i urbanizma i Studij dizajna). Autorica najavljuje i priče o napuštenim pastirskim selima i stanovima, crkvicama, tajanstvenim samostanima i prirodnim fenomenima, ali i suvremenim poimanjima života na otoku: cjelogodišnji turizam, aktiviranje uspavanog lokalnog stanovništva ...

Ima li bolje najave i poziva da se dođe u ponedjeljak (23. srpnja) u 21.30 sati u dvorište bolske knjižnice. (J.E.)

Zbog najave loših vremenskih prilika video prezentacija i izložba odgođeni su za srijedu 25. srpnja.

*******************


alt

Karmelići: (slijeva) Tonko, brat mu Ivica sa suprugom Božicom (dobitnicom priznanja Općine Bol) i Marči (supruga Tonka)


OPĆINSKO PRIZNANJE BOŽICI KARMELIĆ

Ovogodišnje općinsko priznanje, Grb općine Bol, dobit će Božica Karmelić, profesorica matematike i fizike u Osnovnoj školi Bol. Općinsko vijeće jednoglasno je prihvatilo prijedlog o priznanju na sjednici održanoj u petak navečer (20. srpnja). Profesorica Božica Karmelić u svom se radu isticala i u izvannastavnoj aktivnosti, a njeni su učenici ostvarivali zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

Priznanje će biti uručeno na svečanosti u povodu Dana općine Bol, 4. ili 5. kolovoza. (J.E.)


********************


alt


SEVERINA DOLAZI U BOL

Poznata pjevačica Severina dolazi 10. kolovoza (petak) u Bol. Razlog je solistički koncert kojeg će održati na centralnom stadionu Tenis centra. Organizator Sevinog nastupa je Bluesun Zlatni rat, a nastup je predviđen u 21.30 sati.

Cijena ulaznica je 90, a na dan koncerta 100 kuna. (J.E.)


********************


alt

Bepino Marinković Pusa predvodio je rasplesanu mladost


alt

Za tunjevinu se čekalo u redu


"BOLSKA LITNJA NOĆ"

Svakog četvrtka, u organizaciji Centra za kulturu Općine Bol, organizira se na rivi gastronomsko-zabavni program pod nazivom "Bolska litnja noć". Zabavno je bilo i ovoga četvrtka (19. srpnja) a čini se da je najatraktivnija ponuda bila Jadrana Marinkovića koji je na roštilju pripremao srdele, tunjevinu i polpete od tune. Mladi, ali ne i samo oni, uživali su u plesu, jedinom koji se organizira tijekom ljeta na otvorenom prostoru. (J.E.)

********************


alt


NOVI VINOGRADI KOD MURVICE

Dolazeći brodom u Bol, istočno od Murvice, impresivan se pogled pruža na strme obronke Vidove gore, na Picokarski dolac, gdje je Jako vino d.o.o., u vlasništvu Jake Andabake, otkupilo tamošnje terene i zasadilo plavac mali, najveći brand vina u Dalmaciji. Oni koji su imali priliku obići taj vinograd kažu kako posjetiteljima zastaje dah od onoga što vide: srednjovjekovne ruševne kuće, ostaci ženskog samostana, a uokolo obnovljeni i novi podzidi te terasasti vinogradi.

- Pitanje je da li će se to isplatiti ili neće - rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" J. Andabak. - Ja sam siguran da hoće bez obzira kako i kad. To su imperijalni položaji i u tim vinogradima plod će sigurno biti vrhunski. Prvi plodovi iz tek posađenog vinograda bit će za tri godine, a vino mora zriti još četiri ...

Nedaleko od ovoga vinograda je i Zmajeva špilja, atrakcija posebne vrste, jedna od četiri u Europi. Ima li boljih pretpostavki za posjet turista? (J.E.)


********************

 

alt


SAMO ZA KUĆNI OTPAD

Novo postavljeni (ukopani) kontejneri, zapremine svaki po tri kubična metra, služe isključivo za odlaganje kućnoga otpada. Kako nema potrebne discipline općinske službe su ovih dana na kućne adrese uputile pisana uputstva za domaćine ali i goste iz apartmana. Pisana su na hrvatskom i engleskom jeziku.

Otpad treba biti vrećicama dobro zavezanim, a staklene i plastične boce bez tekućine. Kartonske kutije se ne odlažu niti ostavljaju pored ovih kontejnera. Gospodarski otpad treba odvoziti na parkiralište, na ulazu u mjesto ...

Vlasnici pasa su upozoreni da svoje ljubimce vode na uzicu i obvezno počiste iza svoga psa.

Ostaje vidjeti tko će i kako poštivati ova upozorenja. Očito nekima nedostaje ekološke savjesti. (J.E.)


********************

 

alt


KLAPA BRACIERA U FINALU OMIŠA

Bolska klapa Braciera plasirala se nakon tri izborne večeri u finale Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Fanale, 46. po redu, održat će se 27. srpnja uz izravni TV prijenos. Sutradan, 28. srpnja je super finale koje je prvi put uvedeno prošle godine.

Po broju bodova (27,9) Braciera je na petom mjestu, od ukupno 12 muških klapa. Ostali finalisti su Kaše Dubrovnik (29,3 boda), Pinguentum Buzet (28,4), Bunari Vodice (28,3), Kožino Zadar (27,9), Grdelin Zagreb (27,9), Mriža Split (27,7), Pižolot Zagreb (27,6), Kaleta Zadar (27,6), Omiš (27,3), Bibinje (27,1) i Morbin Donji Humac (26,9).

Zanimljivost je što su klape Kožino i Pižolot nastup u Omišu izborile u Bolu na prednatjecanju debitantskih klapa i došle čak do finala.

Ljubaznošću Centra za kulturu Općine Bol dobili smo fotografiju klape Braciera sa subonjeg nastupa u Kaštelima.


********************


alt


IZLOŽBA MAME I KĆERI

U ciklusu "Ljetne izložbe u Galeriji umjetnina Branislav Dešković", u subotu (14. srpnja)  otvorena je izložba Vesne i Sande Ristovski. Svečanost je uveličao Mali komorni orkestar Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća.

Organizator je Centar za kulturu Brač, a izložbu mame i kćeri posjetitelji će moći razgledati do 27. srpnja. (J.E.)


********************


alt


NOVI BROD - NOVI FILM

Premijerno su u četvrtak navečer (12. srpnja) prikazana dva nova promotivna filma snimljena tijekom izleta za Hvar te Jelsu i Vrbosku novim brodom Frane Bol. S rive zainteresirani izletnici mogu u 10 minuta vidjeti što ih sve očekuje tijekom putovanja, ali i za boravka u Jelsi, Vrboskoj, Hvaru i na Palmižani.

Ponedjeljkom i petkom izleti su u Jelsu i Vrbosku, a u ostale dane se posjećuju Hvar i Palmižana. Doručak je besplatan, a po želji zainteresiranima se servira riblji ručak. (J.E.)


********************


alt


STIŽU GOSTI I - NAGRADE ZA 2012.

Glavna turistička sezona još nije dostigla vrhunac, a Bol prima prva priznanja i nagrade za 2012. godinu. TZ splitsko-dalmatinske županije na svojim je internet stranicama objavila imena najboljih. Pod sloganom Budi šesna i čista Dalmacijo moja, a u akciji Volim Hrvatsku (Sunčani cvijet) plaža Zlatni rat, "s kojom se ponosi hrvatski turizam" (citat iz obrazloženja), osvojila je 1. mjesto.

Najbolji u kategoriji Turističkih informativnih centara su TIC Riva - Split i TIC Bol.

Plaža Zlatni rat i Turistički informativni centar Bol, kao najbolji u svojim kategorijama u našoj županij, konkuriraju i za nagradu Hrvatske turističke zajednice što se objavljuje u listopadu na Danima hrvatskog turizma.

Najbolje turističko mjesto do 1.000 stanovnika je Maslenica, do 3.000 stanovnika Brela (Bol je drugi), od 3 do 10 tisuća stanovnika najbolji je Hvar, a Makarska je prvak u kategoriji preko 10 tisuća stanovnika. Najljepši i najuređeniji park je splitski Sustipan. (J.E. - foto A. Carli)


********************


alt


LJETNA ŠKOLA PLIVANJA

Mladi plivači okupljeni u klubu Grancigula i ovoga će ljeta vježbati na Martinici. Škola plivanja počinje u ponedjeljak 16. srpnja u 9 sati i trajat će četiri tjedna. Tko nije prijavio svoju djecu može to učiniti u ponedjeljak.

Klub Grancigula aktivan je već 15 godina i tim povodom tiska se monografija čija je promocija najavljena za 7. kolovoza u 21 sat u Teatrinu Dva ferala. (J.E.)


********************


alt


PUTOKAZI ZA BICIKLISTE I PJEŠAKE

Turistička zajednica organizirala je postavljanje putokaza na makadamskoj cesti od Bola pored crkvice sv. Lucije prema istoku do Zaograde. To je put koji najčešće koriste biciklisti i pješaci, a dug je 4700 metara. Uz tu cestu ima mnogo pomoćnih staza koje vode do privatnih polja pa se, prije postavljanja ovih tabli (na slici), lako moglo skrenuti krivim putem. 

Za lakšu orijentaciju i sa svim potrebnim podacima tiskana je turistička karta Brača koja se besplatno može dobiti u uredima TZ. Ruta jug duga je 52 km i od Bola vodi prema istoku, penje se do Gornjeg Humca, zatim preko Podgažula do Vidove Gore. Onda se spušta na Obršje i kod uvale Farska te preko Murvice vraća u Bol.

Manje zahtjevna je ova cesta od Bola prema istoku do Zaograde (4700 metara), a biciklisti i pješaci sve više koriste staru cestu od Bola prema Murvici (2700 metara) na koju se skreće kod teniskih terena. (J.E.)


*******************


alt


LJETNI KARNEVAL U RUJNU

Bol će u rujnu, po peti put, biti domaćin Međunarodnom bračkom ljetnom karnevalu. Ono što je počelo 2008. godine, na inicijativu Tonkice Trutanić (na gornjoj slici, a s njom su Boris Radić i Tonči Kukoč), postaje tradicionalno. Bol je nedavno na konvenciji Udruge karnevalskih gradova Europe održanoj u Prilepu (Makedonija) primljen u punopravno članstvo.

Maškare na Brač stižu 8. rujna, a programom je predviđeno da maškare do 15. rujna obilaze i ostala mjesta na otoku. U Bolu će parada ljetnog karnevala biti 9. i 10. rujna (nedjelja i ponedjeljak).

********************


alt


NOVI PREDSJEDNIK ROTARY KLUBA BRAČ

Rotary klub Brač u subotu navečer (7. srpnja) dobio je i službeno novoga predsjednika. Dosadašnji predsjednik Ivica Radić, nakon isteka jednogodišnjeg mandata, predao je predsjedničku lentu Tonku Ostojiću (na slici). Dužnost sekretara obavljat će Braco Kušeta.

- Naša godina rada završava 30. lipnja, a nova počinje 1. srpnja - objasnio nam je dosadašnji predsjednik kluba Ivica Radić. - U tom periodu imali smo značajnih aktivnosti. Treba spomenuti Svjetsko tenisko prvenstvo rotarijanaca održano u Bolu, humanitarni koncert za djecu s poteškoćama u razvoju, razna predavanja ... Brački klub je financijski stabilan ...

Bolski članovi Rotary kluba Brač su Tihomir Marinković, Vinko Brešković, Markito Marinković i Ivo Brizić. (J.E.)

********************


alt

Privezište ispred hotela "Kaštil" u četvrtak (5. srpnja) predvečer


VJEROVALI ILI NE: U LIPNJU 58 TISUĆA NOĆENJA

Neki su s nevjericom pročitali objavljenu informaciju da je u lipnju bilo 5 tisuća, a u prvih šest mjeseci 10 tisuća noćenja više nego u istom periodu prošle godine. Kako je to moguće, pitaju se dežurni kritičari, kada još ima dosta praznih soba i apartmana. I to je točno, ali se zaboravlja da je na početku sezone registrirano u Bolu 300 novih kreveta, uglavnom u novoizgrađenim apartmanima. Oni su sami mogli ostvariti 9 tisuća od ukupno 58.208 registriranih noćenja u lipnju. U razgovoru s voditeljima (vlasnicima) restorana na samoj rivi saznali smo da su imali veći promet nego lani, a svakodnevna je gužva i za privez jahti. Neki su primorani potražiti slobodan vez u Vrboskoj. (J.E.)


********************


alt


JOŠ IMA MJESTA U SREDNJOJ ŠKOLI

Prijave za upis u Srednju školu "Bol" su završene, a tijekom dana (četvrtak, 5. srpnja) bit će objavljena imena upisanih na oglasnoj ploči i na službenim internet stranicama škole (www.ss-bol501-skole.hr ili preko Googla upisati: srednja škola bol). U prvi razred Opće gimnazije primljeno je 11 (ostalo je još 9 slobodnih mjesta), a za program Turističko hotelijerski-komercijalist 14 učenika (još ih se 6 može upisati). Iz Bola ih je 10, Selaca 5, Sumartina 3, Supetra, Pražnica i Novog Sela po 2 te po jedan učenik iz Povalja i Pučišća. Drugi upisni krug je 9. srpnja.

Prošle školske godine Srednju školu u Bolu pohađalo je 126 učenika, a najviše ih je bilo iz Bola (64) i Pražnica (15).

Postoje planovi da se objekti na Bjenačici adaptiraju kao đački dom za prihvat učenika koji nisu iz Bola, a posebno zainteresiranih izvan otoka. (J.E.)


********************


alt


VIŠE NOĆENJA NEGO LANI

Ured Turističke zajednice objavio je podatke po kojima je u lipnju ostvareno pet tisuća noćenja više nego u istom periodu prošle godine! Za šest mjeseci ta je brojka veća i za 10 tisuća noćenja.

Prema broju prijavljenih gostiju u hotelima, privatnom smještaju i kampovima, u Bolu je u lipnju zabilježeno 58.208, a u prvih šest mjeseci 99.085 noćenja. Najbrojniji su Austrijanci i Nijemci (po 21 posto), a i domaćih je gostiju (11 posto) nešto više nego lani. Porast noćenja najveći je u hotelima, ali su bolji rezultati registrirani i u privatnim apartmanima i sobama. (J.E.)


********************


alt


POLEMIKA SE NASTAVLJA

Na poziv Udruge za bolji Bol u utorak navečer (3. srpnja) nastavljena je rasprava o predloženim planovima uređenja i proširenja obalnog dijela mjesta. Odziv zainteresiranih bio je manji od očekivanog, tek pedesetak ljudi okupilo se u Teatrinu Dva ferala, a tek manji dio sudjelovao je u raspravi.

Uvodničar i voditelj skupa Siniša Soljačić na samom početku izrazio je žaljenje što se pozivu Udruge nisu odazvali ni čelnici Općine, ali ni jedan od 11 vijećnika. Primjedbe na nedavno prvi put izložen javnosti plan uređenja bolske rive bile bi: produženjem lukobrana na predloženi način onemogućio bi se privez katamarana za loših vremenskih prilika, marinu bi trebalo graditi sa manje od predviđenih 180 vezova, projektirani lukobran u marini je previsok (spominjalo se četiri metra) i nagrdit će sadašnju vizuru Bola ... Diskutanti su isticali da je sve manje prostora za kupanje, a posebno kada bi se sva plovila iz marine, pa uz njih brojni izletnički brodovi iz Hvara i Makarske, razmilili po okolnim uvalama. Smatraju neki da su zaboravljeni strateški planovi i elaborati o razvoju turizma po kojima je Bol prekapacitiran po broju izgrađenih apartmana i dnevnim posjetama plažama.

Grupa formirana na ovom skupu u roku od 24 sata napisat će iznesene primjedbe i uputiti ih prema državnim institucijama, posebno konzervatorima. U pomoć će pozvati i medije da podrže njihova suprostavljanja iznesenim planovima uređenja obalnog područja. (J.E.)


********************


alt


POLICIJA STIGLA U BOL

Kao što je bilo i najavljeno policijski djelatnici stigli su u Bol 1. srpnja (nedjelja) gdje bi trebali ostati do kraja turističke sezone. Prošlog ljeta ih nije bilo pa su na intervencije i u ophodnju dolazili policajci iz Supetra.

Već u ponedjeljak (2. srpnja) počet će radom, a mještani i turisti očekuju, njihovom nazočnošću, kako po rivi i na šetnici prema Zlatnom ratu neće biti motornih vozila. (J.E.)