Arhiv 2013. / V.

Broj objavljenih informacija u svibnju 2013. - 76

alt


BLAGOSLOV BRODICA, RIBARSKIH MREŽA I RIBARA

Na Tijelovo, po prastarom običaju, nakon mise i procesije, u bolskom portu župnik p. Damir Šokić blagoslovio je ribarske brodice, mreže i ribare.

Tijelovo je katolički blagdan koji se slavi deveti četvrtak nakon Uskrsa. To je ujedno i državni praznik i neradni dan. (J.E.)

objavljeno  30. 05. 13. u 22.20 h 

********************


alt


OD SUBOTE LJETNI RED PLOVIDBE

U četvrtak je (zbog praznika Tijelovo) u 13.35 sati posljednji put isplovio katamaran za Split. Ubuduće će, sve do 6. listopada, nedjeljom iz Bola isplovljavati u 7.35 sati. To je prema ljetnom redu plovidbe koji važi od subote 1. lipnja do 30. rujna. Praznikom će katamaran ploviti kao radnim danom.

Od subote je i veći broj trajektnih linija između Splita i Supetra, ali su i cijene 20 posto skuplje, kao što je bilo i prošle godine. Za otočane nema promjena.

Za detaljnije o ljetnom plovidbenom redu "Jadrolinije" pogledajte "Red plovidbe". (J.E.)

objavljeno  30. 05. 13. u 22.10 h 

********************


alt


BRODICOM NA ZLATNI RAT

Uspostavljena je stalna linija turističkim brodicama od luke do plaže Zlatni rat. Turiste će dočekati dvije novosti: novi ponton za iskrcaj i ukrcaj, ali i nova cijena - 15 kn po osobi. Uskoro bi se trebao aktivirati i turistički vlakić koji prometuje od autobusne postaje do crkvice sv. Petra i Pavla na Zlatnom ratu. Nije isključeno da i vlakićem prijevoz umjesto 10 bude, kao i brodicama, 15 kuna. (J.E.)

objavljeno  30. 05. 13. u 21.55 h 

********************


alt


POMOĆ ZADRUGARA

Upravo kada je trebalo raditi u vinogradu Rajko Šćepanović je na nekoliko dana morao u splitsku bolnicu. Međutim, njegov posao u dva je dana odradilo desetak njegovih kolega zadrugara. Da nije bilo kiše sve bi bilo gotovo u jedan dan. Trebalo je očistiti zaperke (šćipanje) pa pošpricati vinograd protiv peronospore i pepelnice. Sve su to uredno odradili Mikica, Joze, Goro, Bane, Kale, Joško, Veva, Jure, Bumba i Lenjin, a bile su i dvije ženske osobe u vinogradu: Perica i Rajkova supruga Lena. (J.E.)

objavljeno  29. 05. 13. u 22.15 h 

********************


alt


LUTKARSKA PREDSTAVA

Oni najmlađi mogli su u srijedu uživati gledajući lutkarsku predstavu u izvedbi Gradskog kazališta lutaka iz Splita. Izvedena je predstava Pec Ivo, autorice Nade Iveljić. Predstave organizira Centar za kulturu općine Bol u suradnji s dječjim vrtićem "Mali princ". Zahvaljujući zajedničkom financiranju, bolski mališani nisu ove zime morali platiti niti jednu ulaznicu, a organizirano je nekoliko dječjih predstava.

objavljeno  29. 05. 13. u 22.20 h 

*******************


alt


BOLKA - NOVINARKA GODINE

Naša Bolka Ana Đorđević, s adresom boravka u Zagrebu, proglašena je informatičkom novinarkom godine za 2012. godinu.

- Izuzetno mi je drago što je dodjelom ove prestižne nagrade prepoznat moj doprinos radu Zbora ICT novinara HND-a i time informatičkom novinarstvu u Hrvatskoj - rekla je Ana Đorđević, slobodna novinarka.

Uz Anu Đorđević (na slici u sredini), dobitnice su Matilda Bačelić iz tjednika Lider (nagrada za najbolji novinarski uradak) i Tatjana Ivančić Belošević iz Večernjeg lista (nagrada za najbolji urednički uradak).

objavljeno  29. 05. 13. u 22.35 h 

*******************


alt


KIŠA ODGODILA OTVARANJE

U utorak je sve bilo spremno da se otvori restoran na plaži Zlatni rat. Međutim, kiša je odgodila otvaranje objekta koji će ove godine dočekati prve goste u sasvim novom ambijentu. Najvidljivije su betonske kocke na podu restorana, što je estetski i higijenski prihvatljivije i ljepše od nekadašnje zemljano-šljunčane podloge. (J.E.)

objavljeno  28. 05. 13. u 22.20 h 

********************


alt


STABLA PRIJETE

Nekoliko osušenih stabala uz novoasfaltiranu cestu prema Murvici ozbiljno prijete da se sruše i možda izazovu i nesreću. Kako bi se to spriječilo potrebno je da stručne osobe, iz Hrvatskih šuma i Županijske uprave za ceste, utvrde koja to stabla ugrožavaju sigurnost i opasna su za vozila i pješake-rekreativce. Bolje spriječiti - nego liječiti! (J.E.)

objavljeno  28. 05. 13. u 22 h 

********************


alt

Novi izgled nekadašnje Čitaonice, bez žbuke


alt

Ovako je to izgledalo prije sanacije: fasada "išarana" električnim kabelima ...


NOVO I STARO! ŠTO JE LJEPŠE?

U ponedjeljak je skinuta skela sa zapadne fasada zgrade čiji je dio 1897. poklonio za Čitaonicu Petar Niseteo (1821. - 1901.). Ukazalo se sasvim lijepo pročelje, ali je pitanje koliko će dugo tako i izgledati. Naime, konzervatori su pismeno od Poljoprivredne zadruge, kao investitora, tražili da se nakon sanacije fasada ponovno - ožbuka! (J.E.)

objavljeno  27. 05. 13. u 22.10 h 

********************


alt


BOL PLAĆA TUĐI NEMAR (?!)

Prije više od 20 godina požar sa deponija smeća iznad Supetra proširio se na susjedne maslinike i nanio im štetu. Oštećenici su tužili tada općinu Brač, ali su tek sada dočekali pravomoćnost presude. Kako više nema Općine Brač, njeni nasljednici, njih sedam, među kojima je i Bol (iako nikada tamo nije deponirao smeće jer je imao svoj deponij) trebaju nadoknaditi štetu. Naplata je izvršena (ovrha) s računa općine Bol koja sada mora tražiti od ostalih da sudjeluju u troškovima, a ukoliko oni to ne učine, Bol će morati pokrenuti sudski spor.

Računa se da će naknada, kamate i sudski troškovi biti i blizu 350.000 kuna ili 50 tisuća

po općini plus grad Supetar. (J.E.)

objavljeno  27. 05. 13. u 21.55 h 

********************


alt


DVA DANA BEZ PROMETA!

U petak i subotu, 31. svibnja i 1. lipnja, popravljati će se kolnik Novi put i ponovno betonirati i to od potoka do križanja s Ulicom Hrvatskih domobrana. Zbog ovih radova potpuno će ta dva dana biti obustavljen promet vozilima. Nije isključeno da se zbog ovih radova dozvoli promet rivom, ali o tome nema još službene informacije.

Budu li loše vremenske prilike, radovi će se odgoditi. (J.E.)

objavljeno  27. 05. 13. u 21.45 h 

********************


alt


NAGRADA STANKU MARČIĆU

Učenik 6. razreda Osnovne škole u Bolu Stanko Marčić, dobitnik je III. nagrade na prosvjetno-kulturnoj manifestaciji "Nazorovi dani" u Postirama. Tema njegovog rada bila je "Ljubav spašava svijet". Na natječaj "Nazor i mi" pristigla su 252 literalna rada iz 97 škola.

U dvodnevnom programu za glazbeni dio svečanosti bila je zadužena bolska ženska klapa "Užonca".

Na slici: s dobitnikom diplome za osvojeno III. mjesto Stankom Marčićem su mama Sanda (sasvim lijevo), otac Tonči i mentorica prof. Dražana Delimar-Kvaternik.

objavljeno  26. 05. 13. u 19.55 h  

********************


alt


KLUPA JE VRAĆENA

Tri su klupe bile za stare Boljane kultna mjesta sastajanja i dnevnih ćakula. Jedna je bila uz istočni zid hotela "Kaštil" (danas "Varadero"), druga ispod murve kod Lože (sada štekat caffe bara "Loža"), pa je razumljivo što su s nestrpljenjem očekivali hoće li se vratiti ona uz sjeverni zid caffe bara "Big Blue" koja je uklonjena zbog iskopa kanalizacije i popločavanja. Klupa je ipak vraćena (na slici). a bez treće nema sreće! (J.E.)

objavljeno 26. 05. 13. u 19.45 h 

********************


alt


KRIZMA U BOLU

Misno slavlje i podjelu sakramenta krizme vodio je hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk. U župnoj crkvi Gospe od Karmela bio je u subotu 25. svibnja 21 krizmanik . Ovim kršćanskim obredom smatra se da dijete ulazi u svijet odraslih. (foto: Sretna Kusanović)

objavljeno 25. 05. 13. u 22.55 h 

********************


alt


NOVE SKULPTURE IZ KIPARSKE KOLONIJE

U subotu su u Domu kulture predstavljene skulpture koje su izrađene u ovogodišnjoj, sedmoj po redu kiparskoj koloniji od 13. do 25. svibnja. Okupljene je pozdravila ravnateljica Centra za kulturu Ivana Bošković Ivičić, a mlade je kipare predstavila voditeljica Kolonije Vesna Ristovski. Uz šampanjac izložbu je otvorio načelnik općine Tihomir Marinković.

Skulpture će još 10-ak dana zainteresirani moći pogledati u prizemlju Doma kulture, a onda će ih se postaviti na predviđene lokacije po Bolu.

U organizaciji Centra za kulturu, a u suradnji s umjetničkim akademijama, ove su godine sudjelovali studenti iz umjetničkih akademija: Petar Ćujo (Zagreb), Srna Krstulović i Neomi Ćotić (Split) te Igor Jerković (Široki Brijeg). Mentori i suosnovači ove kolonije su akademski kipari Kažimir Hraste i Matko Mijić, a od pomoći studentima bio je majstor-klesar Dražen Matijašić. (I.B.I.)

objavljeno 25. 05. 13. u 22.45 h

********************


alt


PRVI AVION IZ ZAGREBA

Prvi zrakoplov iz Zagreba bio je redom letenja najavljen za 4. svibnja, ali je stigao tri subote kasnije - 25. svibnja. Prvim letom zrakoplova tipa DASH (76 sjedala) Croatia Airlinesa iz Zagreba na Brač je stiglo 13 putnika, a u 15.25 sati za Zagreb ih je otputovalo sedmero.

Sezonska linija Zagreb - Brač - Zagreb održavat će se subotom do 12. listopada. (J.E.)

objavljeno  25. 05. 13. u 22.15 h 

********************alt


NOVA PONUDA U "PUMPARELI"

Restoran "Pumparela" u bolskom portu ove će godine iznenaditi svoje posjetitelje jednom novom, u Bolu još neviđenom ponudom. Riječ je o Black Rock Grillu, crnom kamenu koji 40 minuta drži temperaturu od 300 stupnjeva. Gost sam priprema biftek ili tunjevinu (na slici).

Po prvim reakcijama i broju narudžbi čini se da će biti mnogo zainteresiranih i - zadovoljnih. (J.E.)

objavljeno 25. 05. 13. u 22.05 h  

********************


alt


JOŠ DVA PUTA U 13.35 ZA SPLIT

Katamaran iz Bola za Split u poslijepodnevnim satima (13.35) još će ploviti samo dva puta. Bit će to u nedjelju (26. svibnja) i četvrtak(praznik, Tijelovo, 30 svibnja). Već u nedjelju 2. lipnja važi ljetni red plovidbe (do 30. rujna) po kojem će katamaran nedjeljom iz Bola za Split isploviti u 7.35, sat vremena kasnije nego radnim danom.

Treba napomenuti da je ljetnim redom plovidbe predviđeno da praznikom, ako nije nedjelja, katamaran plovi kao radnim danom (22. i 25. lipnja, 5. i 15. kolovoza).

Od 1. lipnja do 30. rujna cijene putnih karata su 20 posto skuplje (katamaran 40 kuna) što je isto kao i 2012. godine. Za otočane cijene ostaju iste. (J.E.)

objavljeno  24. 05. 13. u 23.55 h 

********************


alt


KANALIZACIJA U FUNKCIJI

Nakon pet mjeseci rada na prvoj fazi kanalizacije, može se konstatirati kako su poslovi obavljeni uspješno. Trebalo je nekoliko dana strpljenja i razumijevanja dok su ugrađene pumpe i spojene na električnu instalaciju, a onda su cisterne Vodovoda Brač u četvrtak i petak radile na ispiranju i puštanju u probni rad. Kažu nam da je posao obavljen - uspješno. (J.E.)

objavljeno  24. 05. 13. u 23.40 h 

********************


alt


INFO PULTOVI

U četvrtak navečer (23. svibnja) postavljen je prvi od dva info pulta koji će služiti informiranju gostiju ali i domaćih ljudi. Tu će se naći informacije o redu plovidbe, autobusnom rasporedu vožnje, hotelima, restoranima, znamenitostima Bola, izletima, programu Bolskog lita ...

Drugi pult će biti na autobusnoj postaji. (J.E.)

objavljeno  23. 05. 13. u 21.30 h 

********************


alt


"SVEMIRCI" NA STUDENCU

Novi suncobrani koji su montirani na Studencu za budući caffe bar pomalo podsjećaju na svemirske brodove. Ovi će suncobrani za dan-dva biti uspravljeni i neće se tijekom ljeta nikako zatvarati. Takva je konstrukcija i kažu da im neće škoditi ni vjetar ni kiša.

Reprezentativni caffe bar, čije se otvaranje očekuje tijekom idućeg tjedna, dobio je ime YOLO (You Only Live Once) ili u prijevodu "Samo jednom se živi". Radit će od 8 do kasno u noć (koliko dozvoli Općina).

objavljeno  23. 05. 13. u 21.40 h 

********************


alt

Dio povjerenstva u muzeju: Markito Marinković, direktor TZO Bol, Ivana Bošković Ivičić, ravnateljica Centra za kulturu i p. Damir Šokić, zadužen za organizaciju rada, rokove i prikupljanje sredstava


MUZEJ SE OTVARA ZA - USKRS!

Već dva mjeseca traje akcija prikupljanja donacija za uređenje muzeja u dominikanskom samostanu. Nastojalo se sve urediti do početka turističke sezone, ali samostanski starješina p. Damir Šokić, koji vodi ovu akciju i radove u muzeju, izvjestio je na sastanku povjerenstva u srijedu da se otvaranje muzeja ne može planirati prije Uskrsa 2014. godine. Radovi na sanaciji i uređenju dosta su složeni, a ni građevinari nisu suviše brzi.

- Građevinski radovi će biti uskoro završeni - kaže p. Damir - ali će trebati vremena da se sve to dobro osuši, a onda slijedi unos eksponata.

U tijeku akcije donacija za muzej prikupljena je od 17 pravnih osoba i institucija 241 tisuća, a 17 fizičkih osoba uplatilo je 13.450 kuna. Ako se pogleda u našoj rubrici "Donacije za muzej" vidjet će se tko je uplatio, ali isto tako i da nema onih od kojih se očekivala barem simbolična uplata. Možda se početkom turističke sezone i oni sjete moralne obveze da sudjeluju u obnovi muzeja, kao značajnog dijela turističke ponude. (J.E.)

objavljeno 22. 05. 13. u 21.25 h 

********************


alt


STIGLI KAMPERI IZ FRANCUSKE

Nakon tri godine ponovno su auto kamperi iz Francuske  navratili u Bol. Smjestili su se u kampu "Kito", čak 14 vozila s kojima će dva mjeseca obilaziti znamenitosti Hrvatske. To su njihove uobičajene ture i uvijek su i ranije u Bol dolazili sredinom svibnja. (J.E.)

objavljeno 22. 05. 13. u 21.05 h  

********************


alt


NOVI IZGLED FASADE

Treba će dana za naviknuti se na novi izgled fasade na zgradi nekadašnje Prve hrvatske čitaonice. Ipak mnogi će priznati kako je ovo mnogo ljepše od ožbukanog pročelja, a još će biti atraktivnije kada se za dan-dva postave obnovljene grilje.

Zgrada je bila u vlasništvu Petra Nisetea (1821. - 1901.) koji je dio objekta poklonio za Prvu hrvatsku čitaonicu. Otvorena je 1897. godine, a povodom 100-godišnjice (1997.) otkrivena je kamena spomen ploča na južnoj fasadi. Čitaonica je preselila 1914. u novu zgradu, danas Dom kulture. (J.E.)

objavljeno  21. 05. 13. u 20.40 h 

********************


alt


KANALIZACIJA OD ČETVRTKA?

Prespajanje stare i novopostavljene kanalizacije još nije završeno. Očekuje se to u četvrtak. Nakon što su ugrađene nove pumpe, posao su nastavili električari. Kod benzinske crpke u jedan je šaht postavljen balon koji je odvojio zapadni od istočnog dijela kanalizacijskog sustava. Zbog toga ima problema sa istočnom stranom Bola, a sigurnosni preljevi u more su kod hotela "Kaštil" i u luci kod tržnice.

Kako smo saznali sve bi trebalo biti riješeno do četvrtka kada će se uz pomoć autocisterni čistiti i ispirati. Situacija se može pogoršati ako u srijedu bude obilnijih kiša. (J.E.)

objavljeno  21. 05. 13. u 20.50 h 

********************


alt


NOVO ZELENILO

Nastavlja se uređenjem i uljepšavanjem bolskih ulica i trgova. Radnici "Grabovog rata" u utorak su sadili male čemprese (tuje) na istočnom prilazu Studencu. Nastavit će to i tijekom srijede. (J.E.)

objavljeno  21. 05. 13. u 20.55 h 

********************


alt


DOLAZE I IZLETNICI

Bol je, najviše zbog plaže Zlatni rat, omiljeno izletište za turiste koji se odmaraju na omiškoj i makarskoj rivijeri. U ponedjeljak su u bolsku luku uplovila tri izletnička broda sa oko 200 putnika. Idućih dana bit će ih sve više. U glavnoj sezoni u Bol pristane dnevno i do trideset izletničkih brodova sa preko 3.000 izletnika. (J.E.)

objavljeno  20. 05. 13. u 21.15 h 

********************


alt


PRVA SVETA PRIČEST

Troje mladih Boljana primilo je u nedjelju sakrament Prve Svete Pričesti. To su (slijeva) Mate Petrić, Josipa Grubišić i Fabjan Tomić. Misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je bolski župnik o. Damir Šokić. (J.E.)

objavljeno  20. 05. 13. u 7.50 h 

*******************


alt


KONCERT U MALOJ CRKVI

U subotu je stotinjak posjetitelja u župnoj crkvi Gospe od Karmela uživalo u nastupu mješovitog pjevačkog zbora "Mirta" iz Splita. Zbor vodi mlada magistra glazbene pedagogije Mihaela Čurić, a u zboru godinama pjeva i naša sumještanka Tanja Burmaz.

Ovaj je koncert bio uvod i priprema za skoro otvaranje 24. Bolskog lita i najava brojnih koncerata i kulturno-zabavnih događanja. (I.B.I.)

objavljeno  20. 05. 13. u 6.45 h  

*******************alt


alt


ASFALT I CVIJEĆE NA RIVI

U subotu se na rivi, kod benzinske postaje, radilo produženo. Trebalo je ugraditi dva sloja asfalta (gornja slika) čime je omogućeno, od nedjelje, normalno odvijanje prometa. To znači da se i autobus za Supetar vraća na svoje staro mjesto.

Uz rub trotoara zasađene su (donja slika) sadnice ljetne begonje i levande. (J.E.)

objavljeno  18. 05. 13. u 21.05 h 

********************


alt


LJETNI RED PLOVIDBE

Od 1. lipnja trajekti i katamaran plovit će po ljetnom redu plovidbe. Bitna je novost u plovidbenom redu za katamaran da će nedjeljom iz Bola isplovljavati ujutro (7.35 sati), a ne poslije podne kao u zimskom periodu. Ostale satnice su nepromjenjene: radnim danom iz Bola u 6.35, a iz Splita u 16 sati osim petkom (u 16.30 sati).

U plovidbenom redu se ne spominju praznici, pa je izmjena samo nedjeljom (jedan sat kasnije iz Bola za Split). Cijena za otočane je i dalje 22 kune, a za ostale 40 kuna (u zimskom periodu 35 kuna).

Trajekt iz Supetra za Split i natrag plovit će svakodnevno, bez obzira na nedjelje i praznike, po 12 puta (do 1 lipnja 9, nedjeljom i praznikom 7). Dva dodatna putovanja bit će od 28. lipnja do 1. rujna. Cijene su u odnosu na zimski period 20 posto skuplje (putnici 33, auto 160 kn) i iste su kao prošloga ljeta. Otočanima ostaje ista cijena. (J.E.)

objavljeno  18. 05. 13. u 20.55 h  

********************


alt


ODVOZ SMEĆA

Smeće iz 15 ukopnih kontejnera praznit će se i odvoziti svaki drugi dan. U ove kontejnere ne treba ubacivati otpatke hrane, a što inače često čini osoblje obližnjih restorana. Za taj otpad su predviđene klasične kante koje se prazne svaki dan.

Ukoliko su kontejneri popunjeni treba nazvati komunalnog redara koji će organizirati odvoz u najkraćem roku. (J.E.)

objavljeno  17. 05. 13. u 21.35 h 

********************


alt


LIVE KAMERA

Novopostavljena kamera na fasadi Osnovne škole puštena je u probni rad. Preko portala www.bol.hr treba instalirati program koji će omogućiti gledanje snimke panoramske kamere. Sljedećeg tjedna očekuje se da će kamera proraditi u punoj rezoluciji i omogućiti čak i HD prijenos izravno iz Bola. (J.E.)

objavljeno  17. 05. 13. u 21.30 h 

********************


alt


PLAVA ZASTAVA I ZA 2013.

Plava zastava ponovno će 5. lipnja na Svjetski dan zaštite okoliša biti podignuta na plaži Zlatni rat. Prvi put je Zlatni rat Plavu zastavu podigao na jarbol prošlog ljeta, a učinit će to po drugi put ove godine jer ispunjava sve kriterije potrebne za isticanje zastave.

Plaža Zlatni rat prošle je godine proglašena najboljom plažu u Splitsko-dalmatinskoj županiji i na Jadranu. (J.E.)

objavljeno  16. 05. 13. u 21.25 h 

********************


alt


PONOVNO RASVJETA NA RIVI

Nakon četiri mjeseca u mraku, od četvrtka navečer (16. svibnja) ponovno je osvijetljena Ulica Vladimira Nazora. Zbog radova na postavljanju kanalizacijskog kolektora, radnici "Grabovog rata" su 14. siječnja isključili struju i uklonili kandelabre. Nakon što su završili radovi i betoniran trotoar ponovno su montirani kandelabri. 

Još treba vratiti klupe pa ovaj dio rive s novim palmama i rasvjetom predstavljat će novi dekor i ugođaj. (J.E.)

objavljeno  16. 05. 13. u 21.20 h 

********************


alt


MONTIRANA PANORAMSKA KAMERA

Na zgradi škole montirana je u srijedu (15. svibnja) panoramska kamera. Preko portala Turističke zajednice (www.bol.hr) i Općine Bol (www.opcinabol.hr) do koji dan će se pratiti izravno događanja na rivi i u akvatoriju od Velog mosta do benzinske postaje. Naime, predstoje prespajanja i povezivanja s internetom. U svakom slučaju ova će novost obradovati mnoge, a posebno one koji žive izvan Bola.

Tvrtka Adriatic BB iz Splita montirala je na zgradi Turističke zajednice (na slici) nadzornu kameru koja će registrirati mnoga nepodobna ponašanja, posebno vožnju motora preko tek postavljenog pločnika u pješačkoj zoni gdje im je zabranjen promet. (J.E.)

objavljeno  15. 05. 13. u 22.37 h  
********************
 

alt


NOVA RASVJETA ZA LOŽU

Nakon sadnje platana i popločavanja, nastavlja se uređenjem prostora ispod Lože. Tvrtka Art projekt d.o.o. iz Varaždina dobila je u zadatak izraditi idejni projekt modernizacije rasvjete. Ovih dana stručne osobe obavljaju potrebna mjerenja, a zadatak im je projektnu dokumentaciju završiti do početka lipnja. Bol će od EU fondova tražiti sufinanciranje ovoga zahvata i očekuje se oko 60 posto troškova.

Loža je jedinstvena građevina izgrađena 1884. i dogodine će obilježiti 130 godina. (J.E.)

objavljeno  15. 05. 13. u 22.25 h 

********************


alt


VODENI PARK NA ZLATNOM RATU

Vodeni park na napuhavanje od ovog će ljeta, na radost djece ali i odraslih, biti postavljen na istočnoj strani plaže Zlatni rat. Proizvođač je iz Njemačke koji garantira sigurnost, ali i urnebesnu zabavu. U tijeku je izrada betonskih blokova za sidrenje vodenog parka. Montaža se očekuje početkom lipnja. (J.E.)

objavljeno  14. 05. 13. u 22.05 h

********************


alt


POČELA KIPARSKA KOLONIJA

Osmu godinu za redom u Bolu je od ponedjeljka počela kiparska kolonija. Četvero završnih studenata na akademiji u Zagrebu, Splitu i Širokom Brijegu dva će tjedna raditi u kamenu. Njihove skulpture bit će postavljene tijekom lipnja na šetnici ili u bolskim parkovima.

Koloniju pod pokroviteljstvom Centra za kulturu vodi i ove godine Vesna Ristovski. (foto Z.B.)

objavljeno  14. 05. 13. u 21.55 h 

********************


alt


HORIZONTALNA SIGNALIZACIJA

U utorak je nastavljeno iscrtavanje bijelom i žutom bojom prometne horizontalne signalizacije. U Murvici su iscrtana mjesta za parkiranje, u nekim su ulicama u Bolu označene pješački prijelazi, a na prilazu Velom mostu označen je prostor rezerviran za taxiste i dio (na slici) gdje nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje kako bi se omogućilo okretanje vozila. (foto: z.b.)

objavljeno  14. 05. 13. u 21.45 h  

********************


alt


PRVI NAUTIČKI TURIZAM

Boljanin Ivica Karninčić Koloč već skoro godinu dana ima svoju internetsku stranicu i piše kolumnu o gospodarskim problemima hrvatskog gospodarstva. Povremeno napiše i što nije direktno vezano za gospodarstvo, pa je tako sada u svojoj Pizdionici br. 61 pisao o prvom nautičkom turizmu na Jadranu. Nama je ono značajno jer je vezano uz Bol 1954. godine kada je Riki Kukoč sa svojom bracierom krenuo iz Splita prema Dubrovniku i sretno se vratio u Bol, a na brodu je bilo 39 (!) djevojaka.

Priča je značajna za povijest bolskog i nautičkog turizma i ne smije ostati zaboravljena. (opširnije na www.pizdionica.com)

objavljeno  14. 05. 13. u 21.40 h  

********************


alt


LEGALIZACIJA SAMO DO 30. LIPNJA

Po deveti put Općina Bol objavila je javni poziv za legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata. Zadnji rok je skoro pa sasvim blizu - do 30. lipnja ove godine. Ministrica graditeljstva Anka Mrak - Taritaš ponovila je neki dan u Splitu da nema odstupanja od toga datuma niti minute.

Na području Hrvatske podneseno je 143 tisuće zahtjeva za legalizaciju, od toga nešto manje od 12 tisuća u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Rok u kojem će se legalizirati sada nelegalni objekti je dvije godine, ali se čini da to ide sporije nego se računalo. Svi zahtjevi moraju biti riješeni do 30. lipnja 2015. godine - kaže ministrica. (J.E.)

objavljeno  13. 05. 13. u 22.35 h 

********************


alt


UREĐUJU SE PARKOVI

Na dijelu rive kod Lože, a pored Galerije B. Dešković, uređen je park. Za zelenilo i cvijeće je zadužen "Grabov rat", a novu ogradu je izradila "Kovinoelektra" iz Solina.

Prolaznici, posebno oni s kućnim ljubimcima, obvezni su to čuvati, kako bi svi mogli uživati u ljepotama Bola. (J.E.)

objavljeno  13. 05. 13. u 22.25 h 

********************


alt


PRVI VIDEO SPOT

Bolska klapa Braciera snimila je svoj prvi video spot. Izabrali su svoju pjesmu "21420" poznatiju kao "Bolska". Tekstopisac je Ivica Jakšić Čokrić Puko, a uglazbio je Joško Čaleta. Snimalo se u i iznad Bola i to će biti pravi promotivni spot Bola sa živim i zabavnim pečatom svima nam drage klape Braciera. (I.B.I.)

objavljeno  13. 05. 13. u 22.20 h 

********************


alt


MAMAMA NA DAR

Predstavom svih radionica Centra za kulturu, izvedena je u ponedjeljak kao poklon za Majčin dan. Nastupili su: balet (voditeljica Nives Rumora), dječji zbor (voditelj Srećko Domjanović), mandolinski orkestar, ritam sekcija, bubnjevi (voditelj Daniel Kelava) i bolski školarci od prvog do četvrtog razreda (učiteljice Marina, Nada i Meri).

objavljeno  13. 05. 13. u 22.10 h 

********************


alt


OLDTIMERI NA STUDENCU

Trideset vozila koja sudjeluju na 5. internacionalnom oldtimer auto rallyu, u nedjelju su nešto prije 11 sati došli i u Bol. Domaći ljudi, ali i brojni turisti koji su se zatekli na rivi, mogli su uživati u ljepoti ovih starih automobila koji su ostali u Bolu više od sat vremena. Ponosni vlasnici za to vrijeme su ispijali kavu u restoranu "Equinox" na Studencu.

Sudionike rallya pozdravio je i načelnik općine Tihomir Marinković kojeg smo zajedno s organizatorom Slobodanom Jelićem snimili pored najstarijeg automobila iz 1926. godine. (J.E.)

objavljeno  12. 05. 13. u 21.25 h 

********************


alt


BOLJANI SVIRALI U IMOTSKOM

U nedjelju su se u Bol vratili članovi Mandolinskog orkestra koji su u subotu (11. svibnja) sudjelovali u Imotskom na mandolinskom festivalu "Mandolina Imota 2013".

Mandolinski orkestar u Bolu osnovan je na početku školske godine 2009/10. na inicijativu ravnatelja OŠ prof. Marja Rončevića. Voditelj i dirigent im je Daniel Kelava, a uz matičnu školu glavna im je potpora Centar za kulturu koji ih je uzeo pod svoje okrilje.

objavljeno  12. 05. 13. u 21.10 h 

********************


alt


STIŽU I RAZGLEDNICE

U petak su iz ureda Turističke zajednice uputili 428 razglednica na kućne adrese sudionicima povijesnog snimanja na Zlatnom ratu, a u povodu 90-godišnjice bolskog turizma. Od ukupnog broja sudionika ove akcije njih 60 posto je hostesama dalo svoje adrese i oni će u idućih nekoliko dana dobiti razglednicu s posvetom.

Razglednice će, osim u Bolu, primiti turisti i u drugim gradovima Hrvatske, zatim u Sloveniji (bili su najbrojniji na plaži Zlatni rat), Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Austriji, SAD, Bugarskoj, Rusiji, Ukrajini, Poljskoj, Srbiji, Slovačkoj, Švedskoj, Kini, Izraelu, Australiji, Iranu ...

objavljeno  12. 05. 13. u 21 h 

********************


alt


NOVI PONTON NA ZLATNOM RATU

"Grabov rat", koncesionar na plaži "Zlatni rat", nabavio je novi ponton za iskrcaj putnika na plažu. Dovezen je u Bol i usidren privremeno sa istočne strane plaže. Uskoro će biti i učvršćen bliže obali, a putnici će s pontona na plažu dolaziti preko 5-metarskog mosta. Mnogo je novi pontn stabilniji i praktičniji od dosadašnjeg kojeg je dobrano oštetilo jugo. (J.E.)

objavljeno  11. 05. 13. u 22.05 h 

********************


alt


VRAĆAJU SE KANDELABRI

Nakon što je betoniran trotoar od benzinske crpke prema Bilina kući i posađene palme, sada je počela i montaža kandelabra javne rasvjete. Postavljeno je postolje, a od ponedjeljka će početi i montaža gornjih dijelova te osvjetljavanje Ulice Vladimira Nazora. (J.E.)

objavljeno  11. 05. 13. u 21.55 h 

********************


alt


BOLJANI KAO POJAČANJE

Kako bi ova vijest bila u Bolskoj kronici, jer utakmica se igrala u Pražnica, treba najprije napisati da su domaće pojačali - Boljani: Ivica Eterović, Matko Ivelić (trener), Ivica Šćepanović, Čedo Ivelić, Karlo Topalović, Marinko Botica te srijelci po jednog pogotka Marjan Marjanović i Marinko Botica. I suci su bili iz Bola (Lovre Baković i Juraj Eterović), a Boljana (i Bolki) bilo je među publikom (ukupno oko 200 gledatelja).

Nakon ovog uvodnog objašnjenja treba napisati i par riječi o samoj utakmici. Igralo se protiv veterana Hajduka (Balić, Šurjak, Đoni, Miše, Adamović, Putnik ...trener Holcer). Konačni rezultat je 4:3 za "bijele", ali su "zeleni" imali više prilika. Ipak, treba priznati kako je Hajduk bio bolji.

Prije utakmice upaljeni su i reflektori, a bilo je tek 17.30 sati. Naime, na dan utakmice Pražnica su na igralištu dobila rasvjetu i za noćne sportske aktivnosti. (J.E.)

objavljeno 11. 05. 13. u 21.50 h 

********************


alt


NOVA PONUDA: NORDIJSKO HODANJE

Turistička agencija "Zdenac života" iz Zagreba osmislila je jednu novu ponudu za turiste: nordijsko hodanje, koje se smatra jednim od najbrže rastućih hobija na svijetu. Kako se to zamišlja, prezentirano je pred kamerama HRT-a u petak na stazi od Murvice do Zmajeve špilje. (Prilog će se emitirati u Dnevniku 12. svibnja u 19.30 sati.) Kasnije bi se u ovaj projekt uključilo i Blaca, a s vremenom bi se obogatilo dodatnim sportsko-rekreativnim i kulturnim sadržajima.

Ovaj zanimljivi projekt ima i podršku Turističke zajednice općine Bol. Poslovni je cilj u prvoj godini privući minimalno 100 hodača iz Njemačke, a tu brojku kroz naredne tri godine povečati na 500. Računa se na još toliko hodača iz Skandinavije, Austrije i Hrvatske. (J.E. - foto: m. marinković)

objavljeno 10. 05. 13. u 22.10 h

********************


alt


OLDTIMERI DOLAZE U BOL

Sudionici V. internacionalnog oldtimer auto rally-a "Dalmacija 2013" u nedjelju će navratiti i u Bol. Bit će to prilika za vidjeti tridesetak starih automobila koja će od 11 do 12 sati biti parkirani na Studencu, uz restoran "Equinox". (J.E.)

objavljeno  10. 05. 13. u 22.20 h 

********************


alt


VRAĆAJU SE ŠTEKATI

Građevinari su otišli, a na popločenoj rivi vraćaju se štekati. Nakon caffe bara "Big Blue", od srijede je otvorena "Barka". Za koji će dan ponovo goste posluživati caffe bar "Loža".

Za subotu je najavljeno otvaranje pizzerije-restorana "Equinox" na Studencu. Sve je više i gostiju. (J.E.)

objavljeno 09. 05. 13. u 21.10 h  

********************


alt


NOVO: ANDROID APLIKACIJA

Turistička zajednica je u suradnji s bolskom tvrtkom TA electronic za ovu turističku sezonu spremila potpuno novi proizvod namjenjen mobilnim uređajima - Bol.hr službenu Android aplikaciju. Bol je jedini koji na Braču ima ovu aplikaciju, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji to su uradili samo u Splitu i Trogiru.

Od sada se bez računala, uz pomoć mobitela može doći do informacija o Bolu, ponudi privatnog smještaja, gastro ponudi kao i svim drugim informacijama koji se inače nalaze na portalu TZO.

Razvoj same aplikacije planiran je u četiri faze, a prva je već u funkciji od srijede 8. svibnja. Aplikacija je besplatna, a dostupna je za one tzv. pametnije uređaje sa Android 2.2x (Froyo) pa naviše.

Za detalnije informacije i način priključenja treba otvoriti internet portal TZO Bol: www.bol.hr.

objavljeno  08. 05. 13. u 23.20 h 

********************


alt


UKLONJENI SU KONTEJNERI

Prema planu izvođač radova na kanalizaciji "Berica" uklonio je u srijedu (8. svibnja) oba kontejnera koja su bila na parkiralištu kod benzinske crpke. Time se nastavlja čišćenje rive od objekata (kontejnera), strojeva i građevinskog materijala, a sve bi trebalo ukloniti do 15. svibnja. Preostaje betoniranje manje površine kod benzinske crpke, zatim bojanje horizontalne signalizacije.

S kopanjem će se nastaviti 1. listopada. (J.E.)

objavljeno  08. 05. 13. u 23.10 h 

********************


alt


KIŠA OBRADOVALA POLJOPRIVREDNIKE

Kiša koja je obilato napadala u ponedjeljak i utorak obradovala je poljoprivrednike. U nedjelju je bilo nešto manje kiše, ali je ipak napadalo 9 litara. Međutim, u ponedjeljak navečer palo je 32, a u utorak oko podneva čak 35 litara. Istina bilo je i malo sunčanih razdoblja, ali svejedno ove vremenske (ne)prilike nisu pogodovale turistima ni građevinarima.

Malo su usporeni radovi na rivi, ali će u srijedu biti otvoren prvi štekat pod Ložu. "Barka" će prvimiti prve ovogodišnje goste, a za dan-dva učinit će to i caffe bar "Loža" čije je preuređenje sasvim pri kraju. (J.E.)

objavljeno  07. 05. 13. u 21.15 h 

********************


alt


USKORO UPISI U VRTIĆ

U dječji vrtić "Mali princ" upisi su od 15. svibnja do 15. lipnja. Upisi su za djecu koja se prvi put upisuju ili koja su se u međuvremenu ispisala iz vrtića. Zainteresirani mogu preuzeti Upisnicu u prostorijama dječjeg vrtića ili u računovodstvu Općine Bol radnim danom od 8 do 15 sati.

Roditelji moraju uz ispunjenu Upisnicu priložiti i kopije nekih dokumenata: uvjerenje o prebivalištu djeteta, rodni list, osobnu iskaznicu oba roditelja, radne knjižice oba roditelja, potvrdu o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu ... (J.E.)

objavljeno  06. 05. 13. u 21.30 h  

********************


alt


IZVJEŠĆE O RADU

Sva domaćinstva u Bolu dobit će idućih dana izvješće o radu i učinjenom u razdoblju od 2009. do 2013. Veoma opširno, na 12 stranica (A4), ilustrirano sa 42 fotografije, vrlo detaljno je navedeno što je sve urađeno, koji su rezultati ostvareni ... Veliki su radovi izvedeni u komunalnoj infrastrukturi. Počela je realizacija projekta izgradnje kanalizacijskog kolektora i vodoopskrbnog cjevovoda uzduž obalnog dijela mjesta. Značajno je što Općina Bol sudjeluje sa svega 10 posto u financiranju ovih radova. Sve je definirano i za početak proširenja luke, a sredstva nisu upitna. Ali da mnogo ne prepričavamo što je sve u Bolu napravljeno u posljednje četiri godine, treba samo pažljivo pročitati brošuru.

Ipak, spomenimo da je Bol posljednje četiri godine dobio najveća državna priznanja za ostvarene rezultate u turizmu, da se svake godine bilježi sve veći broj noćenja, da su bolski gosti 90 posto iz inozemstva ... (J.E.)

objavljeno  05. 05. 13. u 22.05 h  

********************


alt


KAMENE KLUPČICE POD LOŽU

Umjesto betonskih sjedala na dio rive pod Ložu ipak se postavljaju kamene klupčice. Sve bi bilo već gotovo da ovisi o radnicima "Perija" iz Selaca. Oni brže postavljaju nego što im dolazi materijal iz Donjeg Humca. Zbog čekanja klupčica, radovi će se završiti tek u utorak.

Moći će se uskoro sjediti i uz sjeverni zid caffe bara "Big Blue" gdje su zimi i ljeti sjedili naši stari čekajući na vapor da vide tko je sve došao iz Splita u Bol. (J.E.)

objavljeno  04. 05. 13. u 22.55 h 

********************


alt


KULTURNI PROGRAM U SVIBNJU

Gostovanjem Sinjskog pučkog kazališta predstavom "Priča iz trgovačkog centra" (subota 4. svibnja) počela su događanja koja u svibnju organizira Centar za kulturu općine Bol (na slici).

Već u ponedjeljak je predavanje "Tko je volonter i kako može doprinjeti zajednici". Početak je u 11.30 sati u Domu kulture za Srednju školu Bol, ali su dobro došli i svi ostali zainteresirani.

U utorak 7. svibnja na programu je u 11.30 lutkarska predstava za djecu "Cvrčak i mrav".

Sve radionice Centra za kulturu i naše škole pripremaju za ponedjeljak 13. svibnja predstavu "Mamama na dar" (poklon za Majčin dan). Početak je u 18 sati.

U subotu 18. svibnja u 19.30 sati (odmah nakon mise) u Župnoj crkvi biti će koncert zbora "Mirta" iz Splita. (J.E.)

objavljeno  04. 05. 13. u 22.45 h  
********************
 

alt


AVIONOM TEK OD 18. SVIBNJA

Kao što smo i pretpostavljali i napisali u najavi 17. travnja, u subotu 4. svibnja nije uspostavljena sezonska avio linija Zagreb - Brač - Zagreb kako je navedeno u redu letenja. Prvi zrakoplov iz Zagreba očekuje se 18. svibnja, a iz Zagreba polijeće u 10.40. Povratak iz bračke zračne luke je isti dan u 15.25 sati.

Na ovoj liniji bit će zrakoplov DACH sa 76 sjedala. (J.E.)

objavljeno  04. 05. 13. u 22.20 h

********************


alt

Prvi snimak u prvom preletu aviona iznad plaže Zlatni rat 3. svibnja 2013. u 15.40 sati


alt

Mnogobrojni mještani i turisti u iščekivanju aviona


90 GODINA TURIZMA U BOLU

Davne 1923. godine službeno su registrirani prvi gosti. Bili su to ferijalci iz Sarajeva koji su noćili u prostorijama škole. Turistička zajednica je željela obilježiti taj jubilej pozivom mještanima i gostima da ispišu svojim tijelima brojku 90. Na Zlatni rat je u petak 3. svibnja u 15.30 sati došlo preko 700 osoba, a to je fotoaparatom iz aviona ovjekovječio Mladen Katavić.

Svi sudionici koji su hostesama ostavili adresu, a to je učinilo njih 428, dobit će, u idućih osam dana, razglednicu i zahvalu što su sudjelovali u obilježavanju ovoga jubileja. (J.E.)

objavljeno  03. 05. 13. u 22.05 h 

********************


alt


BETONIRA SE TROTOAR

Polako se i zapadni dio rive, koji je još od siječnja bio raskopan zbog ukopavanja kanalizacijskog kolektora, završava i uskoro će biti lijepa šetnica Boljanima i gostima. U petak je počelo betoniranje trotoara (na slici), a onda slijedi montaža električnih kandelabra i klupa. Uz već posađene palme, to će biti jedan sasvim novi i ljepši Bol. (J.E.)

objavljeno  03. 05. 13. u 21.45 h

********************


alt


SVI U PETAK NA ZLATNI RAT

Postoji fotografija snimljena prije 90 godina kada su na Zlatnom ratu bili ferijalci iz Sarajeva. Sada je Turistička zajednica željela taj jubilej, 90 godina turizma u Bolu, obilježiti novom fotografijom pa je pozvala Boljane i goste da dođu na znamenitu i jedinstvenu plažu u petak 3. svibnja. Svojim tijelima ispisat će brojku 90 (vidi fotomontažu na Početnoj stranici ovoga portala) i u 15.30 planiran je prelet aviona iz kojeg će Mladen Katavić, autor mnogih zračnih snimaka Bola i okolice, snimiti i novu fotografiju za povijest bolskog turizma.

Prije početka snimanja hostese će na samoj plaži uzimati adrese sudionika ovoga okupljanja. U roku od 8 dana svi će dobiti na kućne adrese foto-razglednicu. Tko to ne učini prije, moći će dati svoju adresu i nakon završetka snimanja. (J.E.)

objavljeno  02. 05. 13. u 22.40 h 

********************


alt


NOVO PROJEKTNO RJEŠENJE

Već su čitatelji našeg portala mogli vidjeti rješenja nove luke na Račiću. Međutim, bilo je primjedbi na projektna rješenja pristaništa na istočnom dijelu. Autori su nešto izmijenili pa smo vam u prilici prikazati kako će to izgledati na terenu gdje je nekada bila tzv. Fabrika sardina, a danas dječje igralište. (J.E.)

objavljeno  02. 05. 13. u 22.25 h 

********************


alt


PRODAJA PLINA

Nova je satnica za prodaju plina, svaki dan osim utorka, četvrtka i nedjelje. Po plin se može ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 do 19, a subotom od 9 do 10 sati. (J.E.)

objavljeno  02. 05. 13. u 22.20 h 

********************


alt


PRVOSVIBANJSKO DRUŽENJE

Prvog svibnja, već po tradiciji, SDP je organizirao druženje u kampu "Kito". Okupilo se više od 130 članova, simpatizera i prijatelja, ali i članova nekih drugih stranaka u Bolu. Na jelovniku je bila janjetina, vitalac, piletina, čevapčići, salata, mlada kapulica, a pilo se bijelo i crno vino, pivo i nešto (malo) sokova.

Nakon intoniranja državne himne predstavljeni su kandidati SDP-a za načelnika, pomoćnika načelnika i 11 kandidata s liste za Općinsko vijeće. (J.E.)

objavljeno  01. 05. 13. u 20 h  

********************


alt


PROCESIJA U PODBORJU

Svetkujući sv. Josipa Radnika, 1. svibnja služila se sveta misa u Podborju u istoimenoj crkvici. Organizirana je i procesija (na slici) kada se nosio kip sv. Josipa. Misno slavlje predvodio je p. Ivo Plenković. (foto: Darija Marinković)

objavljeno  02. 05. 13. u 7.45 h 

********************


alt


"BERICA" RADIO I NA PRAZNIK

Kako bi ispunili dogovorene rokove, radnici "Berice" radili su i na Praznik rada. Nasipao se i poravnavao trotoar u Ulici Vladimira Nazora, od benzinske postaje prema zapadu, gdje će se idućih dana betonirati. Radovi će se prekinuti 15. svibnja, a nastavljaju se 1. listopada. (J.E.)

objavljeno  01. 05. 13. u 19.17 h  

********************


alt


POSTAVLJAJU SE I ŠTANDOVI

Prvih 12 štandova postavljeno je na šetnici prema plaži Zlatni rat. Istina, još nisu svi otvoreni, ali se to očekuje idućih dana. Ove godine, kao i lani, odobreno je postavljanje ukupno 16 štandova iako je zainteresiranih bilo više. (J.E.)

objavljeno  01. 05. 13. u 19.40 h  

********************


alt


ČIŠĆENJE PODMORJA

Ronilački klubovi uglavnom iz Slovenije, Italije i Slovačke, po petnaesti put su došli pred Prvosvibanjske praznike čistiti podmorje od Martinice preko gradske luke do Zlatnog rata. Sakupljen je pun kamion otpada i akcija se može smatrati veoma uspješnom, a njenu organizaciju pomogli su Općina Bol, Turistička zajednica i hotelsko poduzeće "Zlatni rat".

Sudjelovalo je 16 ronilačkih klubova sa 120 ronilaca.

U utorak navečer, po završetku akcije, svim sudionicima, na bazenu hotela "Bonaca", zahvalili su načelnik općine Tihomir Marinković i direktor TZO Markito Marinković. (J.E.)

objavljeno  30. 04. 13. u 22.40 h 

********************


alt


ČISTIJE SU I ULICE

U sklopu priprema za glavnu turističku sezonu, osim podmorja, očišćen je i pločnik Ulice Frane Radića. Ova je prometnica popločena prije 12 godina, ali je ovo tek drugi put da se na ovaj način čisti. Razlog onečišćenju su i brojni automobili koji ovuda prometuju. (J.E.)

objavljeno  30. 04. 12. u 22.30 h 

********************


alt


SAMO ŠEST IZOSTANAKA

U travnju katamaran samo šest puta nije pristajao u Bolu, a uvijek je bilo objašnjenje da su razlog loše vremenske prilike. Posljednji put katamaran nije pristao u ponedjeljak 8. travnja iz Jelse za Split, ali je došao u 17.05 iz Splita i od tada ni jednom nije izostao.

Idućih mjesec dana možda ćemo manje pisati o izostancima, a više o novim cijenama prijevoza. Treba pričekati službenu obavijest, a manje slušati (i čitati) nagađanja koja imaju veze i sa skorašnjim lokalnim izborima. (J.E.)

objavljeno  30. 04. 13. u 22.20 h 


ZA RANIJE OBJAVLJENE VIJESTI OTVORITE "KRONIKA - ARHIV"